(DK) Hvordan opretter jeg en faktura?

I både vores webapp og vores mobilapp kan du oprette faktura hurtigt og nemt. Hvis du allerede har oprettet hhv. kontakt og produkt så går det endnu hurtigere. Nedenfor har vi lavet en kort guide til hvordan du gør.

 

Step 1: Log ind på mit.meneto.com

Når du er logget på vores webapp bliver du typisk mødt af overblik (forsiden) i dit regnskab. I venstre side finder du menuen med de moduler, som du kan navigere i.

image-png-Dec-01-2021-01-18-20-84-PM

Step 1b: Tjek dit fakturanummer er opsat korrekt

Har du brugt et andet regnskabsprogram tidligere og oprettet faktura i det, så er det vigtigt, at du tjekker, hvilket fakturanummer du er nået til. Det gør du ved at klikke på Indstillinger (tandhjulet nederst venstre hjørne ⚙) og derefter Faktura i menuen.

I de to store røde cirkler skal du tjekke Fakturanummerering og Næste fakturanr. Fortsætter du fra et tidligere program, skal den stå til "fortløbende" og derefter skal du muligvis tilrette fakturanr. så det passer med at gå videre fra det nr. som du var nået til.

Ønsker du selv at indtaste fakturanr. manuelt hver gang du laver faktura, skal du ændre det til "Manuel indtastning" i fakturanummerering og fremadrettet skal du indtaste et nyt fakturanr. i dine faktura. 

Bemærk, at du ikke kan genbruge fakturanumre.

faktura ny


Step 2: Klik på Salg i sidemenuen

Når du har tjekket at fakturaindstillingerne er opsat korrekt i systemet kan du gå videre til næste step.

I Salg i menuen får du flere underkategorier du kan vælge mellem, alt sammen relateret til det salg, som du ønsker at registrere i Meneto.

Lige her skal du vælge den første undermenuen: Fakturaer

salg aligned


Step 3: Fakturaoverblik - hvad kan jeg se her?

Når du er klikket ind på Fakturaer får du først et overblik over de faktura, som du allerede har oprettet i systemet. Der kan du også se, hvilke der snart har forfald, er forfaldne, ubetalt m.v.

Det giver dig et hurtigt overblik over, hvad du skal foretage dig af den ene eller anden årsag. 

På billedet herunder kan du se de 5 muligheder i fakturamodulet. 


Step 4: Opret ny faktura

For at oprette ny faktura i vores webapp skal du klikke på den blå boks i højre hjørne, som du kan se, er omridset med en rød cirkel på billedet herunder.

I den lille menu ved siden af den blå boks gemmer sig muligheden for at oprette en kreditnota, som du kan få brug for, hvis du fx har lavet en fejl på din nyoprettede faktura og du har behov for at rette den.

Tænk på det som, hvis du havde købt noget ved en fejl i en butik og skal have en returbon - for at butikkens system stemmer skal de lave en kreditnota, der stemmer med beløbet sådan, at de udligner hinanden og kassen stemmer. Mere om dette i et andet afsnit 🤓 

Skærmbillede 2021-12-21 kl. 13.38.25

 

Step 4: Opret faktura - fortsat

I de røde cirkler kan du se, hvad du skal huske at udfylde. 

Først skal du vælge den kunde du vil sende faktura til. Eksisterer din kunde ikke allerede vil systemet foreslå at oprette til senere brug, mens du indtaster flere oplysninger såsom firmanavn m.v.

att. skal du indtaste evt. mail og navn på den person, som skal modtage din faktura.

Evt. besked til kunde er ikke et krav du skal udfylde, men du kan bruge feltet til at skrive en kort besked til modtageren.

Dernæst skal du udfylde hvilket produkt som modtageren har købt. Kender systemet ikke allerede produktet vil systemet automatisk foreslå, at du opretter det så det er gemt til senere brug. I beskrivelsen kan du skrive hvad der er for et produkt, der er solgt eller skrive, hvis det er en særlig kampagne eller hvad det nu måtte være. Derefter indtaster du antal og beløb. 

Har du brug for at give rabat på en bestemt produktlinje skal du klikke på det lille % tegn efter beløbet. Du bestemmer selv om det skal være procent-rabat eller et beløb. 

Hvis du ønsker flere produktlinjer kan du klikke på "Tilføj linje". Her kan du også tilføje en PDF eller et billede til din faktura ved at klikke på "vedhæft pdf eller billede". Det kan være givtigt hvis det er et billede af et produkt.

Sidst, men ikke mindst kan du vælge, hvilke betalingsmetoder, som skal være gældende for dine faktura (den nederste røde cirkel). Du klikker på den lille firkant, der står ved siden af Betalingsmetoder - så krydser du af i dem, der skal være gældende og mangler du en, kan du også her oprette en betalingsmetode hurtigt og nemt - så kan du genbruge den senere.

Skærmbillede 2021-12-21 kl. 13.42.28

Har du som det sidste brug for at ændre i din betalingsfrist (den dato fakturaen skal betales) kan du gøre det ved at klikke i højre hjørne og ændre. 

Hvad nu hvis jeg er færdig og bare vil sende afsted?

Så er det bare at klikke på "Godkend" i den blå boks øverst oppe. Er du ikke helt sikker på, at du er færdig, så kan du med fordel klikke "Gem som kladde" - så kan du vende tilbage til din faktura, hvis der er noget du skal ændre, tilføje eller noget tredje.

Når du har godkendt din faktura kan du vælge om du vil sende den afsted med det samme pr mail eller gemme den som PDF og eftersende den til din kunde. Det gør du ved at klikke på "Mere" i højre hjørne og derefter "Udskriv som PDF".

 

Step 5: Læn dig tilbage

Nu har du oprettet din(e) faktura(er) og kan bare vente på at betalingen kommer retur til dig. Så nu kan du blot læne dig tilbage.

 

Hvis du har yderligere spørgsmål kan du skrive til os på hello@meneto.com eller ring på 78 77 33 66.