(DK) Hvordan opretter jeg en kreditnota?

Herunder kan du se, hvordan du nemt opretter en kreditnota til en faktura, der er fejl i.

Hvis du skal refundere en betaling til en kunde, eller hvis du skal have penge retur fra en leverandør, kræver det, at du opretter en kreditnota. Denne artikel forklarer, hvordan du opretter en kreditnota i begge tilfælde. Der findes to scenarier, når man håndterer en kreditnota. Artiklen går i dybde med begge scenarier både fra et kunde- og leverandørperspektiv.

Kreditnota til en kunde

Der er forskel på, hvordan en kreditnota skal oprettes afhængig af, om kunden når at betale fakturaen, inden kunden bliver opmærksom på en fejl på fakturaen.

Kunden opdager en fejl på fakturaen – ingen betaling på banken

Hvis kunden opdager en fejl på fakturaen og dermed ikke betaler, skal kreditnotaen oprettes direkte på fakturaen. Man krediterer fakturaen således:

  • Klik ind på fakturaen med fejl.
  • Mere.
  • Opret kreditnota. 

Hvis hele kreditnotaen skal krediteres skal du kun klikke opret kreditnota og godkende.

Såfremt dele skal krediteres, skal du i enhedspris skrive det beløb ind, som du ønsker at kreditere fakturaen med og trykke godkend. 

Kreditnotaen vil dermed enten udligne hele eller en del af fakturaen uden, at der genereres en postering på banken. Herefter afslutter du med at sende kreditnotaen plus den nye faktura, som er nedskrevet til kunden.

Kunden overser fejl på fakturaen – betaling på banken

Hvis kunden derimod betaler kreditnotaen med det samme og efterfølgende opdager en fejl på fakturaen, så har kunden fejlagtigt overført penge til dig. Derfor skal der oprettes en overordnet kreditnota, som ikke er relateret til en specifik faktura. Dette gøres således:

  • Salg.
  • Fakturaer.
  • Mere.
  • Opret kreditnota.

Herefter udfyldes og godkendes kreditnotaen:

Vælg kunde, produkt, og skriv derefter beløb som du ønsker at kreditere ind i enhedspris, og husk på om det skal være inkl. eller ekskl. moms.


Hvis du har yderligere spørgsmål kan du skrive til os på hello@meneto.com eller ring på 78 77 33 66.