(DK) Sådan ser du dine momsopgørelser

Få overblikket over, hvor meget du skal afregne i moms og grundlaget for din moms ved at bruge momsopgørelsermodulet

Din momsopgørelse vil løbende opdateres på baggrund af bogføringen. Afhængig om du afregner kvartalsvis, månedligt eller halvårligt kan du derfor løbende følge med i, hvad status er på din moms og hvornår det skal afregnes. Det er derfor først tæt på deadline, at du vil kunne se det endelige resultat for perioden.

Læs her, hvordan du finder din momsopgørelse og hvordan du læser den.

Step 1: Find momsopgørelsen i menupunktet Rapporter

Først skal du klikke dig hen til momsopgørelsen. Det gør du ved, at klikke på Rapporter i menuen i venstre side og derefter på Momsopgørelser, som det er vist herunder.

Tip: På forsiden kan du følge med i, hvad din moms er beregnet til - tallet ændrer sig løbende i takt med der bogføres. Du finder det ved at kigge til højre for "Overblik" (der hvor der pt er to grønne bjælker, der viser din indtægt og fortjeneste) herunder:

moms menu
Step 2: Vælg Momsopgørelser

Herinde kan du se oversigten over dine momsopgørelser for de forskellige perioder og hvorvidt de er afregnet eller hvornår de skal afregnes til SKAT.

momsopgørelse

Step 3: Få vist en momsopgørelse

For at få mere info om opgørelsen skal du klikke på den periode, som du gerne vil se mere info omkring. Hold musen over en af perioderne og klik.

Når du har klikket på en periode skal du få følgende skærm frem:

se en momsperiode

Step 4: Se grundlaget for din opgjorte moms

Nederst på skærmen kan du vælge at se nærmere på grundlaget for den opgjorte moms. Det gør du ved at klikke på "Vis grundlag".

vis grundlag

Step 5: Overfør moms til SKAT

Når du har set din moms igennem og den er klar til at blive afregnet har vi som noget nyt gjort det muligt, at du kan integrere SKAT med vores platform så du ved hjælpe af få klik kan overføre din moms nemt.

Hvordan du gør det kan du få hjælp til ved enten at klikke på denne guide: Opsæt din moms-integration til SKAT

Step 6: Læn dig tilbage

Har du fuldstændig styr på din moms og hvordan du navigerer rundt for at finde oplysningerne kan du blot læne dig tilbage.

image-png-Nov-19-2021-12-15-30-21-PM

Har du spørgsmål til vores moms-integration med SKAT, er du velkommen til at kontakte os på chatten, telefon på 78 77 33 66 eller på hello@meneto.com